Jump to content


Photo
- - - - -

New Look - How To Get Help


  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 Tormod

Tormod

    Hypographer

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 14353 posts

Posted 18 October 2010 - 07:46 AM

Since our forums were moved over to Invision Power Board, some people may find things confusing.

There are some new things to learn, and we're working on making tutorials for everyone. They will be posted here.

There is a "Help" section available:
http://scienceforums...ore&module=help

You will also notice that the user area has been moved to the top right. You can find all your content, private messages, settings and everything by clicking on your name and selecting the relevant area from the drop-down menu:
Skjermbilde 2010-10-18 kl. 14.06.21.png

Please feel free to ask questions!

#2 Tormod

Tormod

    Hypographer

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 14353 posts

Posted 20 October 2010 - 05:45 AM

Here is a more detailed explanation on how to keep up with your content:

a. The What's new tab at the top menu gives you a comprehensive list of what has been added in the past 24 hours.
Skjermbilde 2010-10-20 kl. 11.51.33.png

b. The New content link at the upper right corner. This link will give you a page of all new content since the last time you visited the forum,
Skjermbilde 2010-10-20 kl. 11.56.35.png

c. If you click on your name, you'll see a list of options with links like "My content" and "My settings". Try it.
Skjermbilde 2010-10-20 kl. 11.52.41.png

d. If you want to follow a topic, click on the Watch topic button just above the topic content.
Skjermbilde 2010-10-20 kl. 11.58.03.png

You can then follow up on this content easily through this page:
http://scienceforums...&area=topicsubs
(note you need to be a registered member to use this page!)

That page is found by:
e. Clicking on your name and choosing My settings
Skjermbilde 2010-10-20 kl. 12.00.24.png

f. Click on "Forums" in the menu on that page, and then on "Manage watched topics"
Skjermbilde 2010-10-20 kl. 12.00.50.png

#3 Doctordick

Doctordick

    Explaining

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1092 posts

Posted 22 March 2014 - 10:40 AM

What happened to the "latex" capability of the forum.  I just noticed that none of the specified [math] expressions are performed anywhere.  What is going on?

 

They were all fine a couple of days ago.  Now, as far as I can tell none of my algebraic expressions are translated anywhere.



#4 Gregb

Gregb

    Questioning

  • Administrators
  • 228 posts

Posted 22 March 2014 - 10:47 AM

What happened to the "latex" capability of the forum.  I just noticed that none of the specified [math] expressions are performed anywhere.  What is going on?

 

They were all fine a couple of days ago.  Now, as far as I can tell none of my algebraic expressions are translated anywhere.

We'll be installing MathJax shortly. Thanks for your patience.



#5 Doctordick

Doctordick

    Explaining

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1092 posts

Posted 22 March 2014 - 11:36 AM

Does that mean that all my old posts will then go back to displaying those algebraic expressions or will all the posts have to be edited in order to comply with the new version?

 

Most all of my algebra is bounded by [math][/math] though a few may be bounded by [math][/math], the old representation this forum once used.

 

Please clarify what your intentions are.

 

Thanks Dick



#6 Gregb

Gregb

    Questioning

  • Administrators
  • 228 posts

Posted 22 March 2014 - 11:49 AM

RIght now it's using [math] but I can add [math] too. Old tags using those brackets will be updated.



#7 Gregb

Gregb

    Questioning

  • Administrators
  • 228 posts

Posted 22 March 2014 - 11:57 AM

Scratch that last comment. I'm going to stick with one tag to make things easier. I'll replace all the [math] tags with [math]



#8 sman

sman

    Questioning

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 229 posts

Posted 25 March 2014 - 02:32 PM

Not liking the post editor.

 

I'm not able to 'paste' into my post.

 

Not sure how to quote another post... or at least a specific part of it, which is the way I need to do it.

 

mm... yeah.  Let's start with those two things.  Those are debilitating.  May as well be a chat-room.



#9 Gregb

Gregb

    Questioning

  • Administrators
  • 228 posts

Posted 25 March 2014 - 02:45 PM

Not liking the post editor.

 

I'm not able to 'paste' into my post.

 

Not sure how to quote another post... or at least a specific part of it, which is the way I need to do it.

 

mm... yeah.  Let's start with those two things.  Those are debilitating.  May as well be a chat-room.

Thanks for the feedback sman! We are currently using the default skin. In the next few months we will be exploring options for a unique custom skin.

 

What browser are you using. I am able to copy and paste into the editor. To quote another post there is a button labeled "quote" at the bottom right of each post.

 

Let me know if that helps.


  • sman likes this

#10 Turtle

Turtle

    Member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 15452 posts

Posted 25 March 2014 - 03:24 PM

Not liking the post editor.
 
I'm not able to 'paste' into my post.
 
Not sure how to quote another post... or at least a specific part of it, which is the way I need to do it.
 
mm... yeah.  Let's start with those two things.  Those are debilitating.  May as well be a chat-room.


Same problem for me. (I'm using IE 10 or whatever is latest.) Anyway, you can get around it.

First, click just the Reply box.
Then, click the little 'switch' icon in the upper-left of the Editor control panel.
Then, go click on the quote button of the post you want to quote.
Quote will appear in a .txt type format & showing BB code. You should then be able to flip the switch back and use the editing tools.

I ran into this in another forum and there I can't paste links into the "Image Insert" pop-up so I have to type out BB code tags if I want to insert an image. They basically told me tough ****. :doh:
 
Testing image insert here...
 
Nope. I can paste image URL into Dialogue box but it freezes up when I click Submit. :rant:
 
I know, I know. TS
BB code tag solution?
13408899335_2e3dc11ecf.jpg

Guess that works...for now.

#11 Gregb

Gregb

    Questioning

  • Administrators
  • 228 posts

Posted 25 March 2014 - 03:29 PM

Pasting an image appears to only work in Chrome/FF/Opera



#12 Turtle

Turtle

    Member

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 15452 posts

Posted 25 March 2014 - 03:44 PM

:nahnahbooboo:

Pasting an image appears to only work in Chrome/FF/Opera

Yeah; they told me to get another Browser. I said screw that. :lol: If you use image tags, you can insert an image as I just did. To get the image url, right-click the image, then click on the Properties button and Copy the URL. Close the Properties box and paste the image url and type in the BB code.

[img= ]

Rats! the code tags don't work like they used to either. I know, I know... you know, you know.  Double rats... the darn smilies don't work either. Good grief.



#13 sman

sman

    Questioning

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 229 posts

Posted 25 March 2014 - 11:09 PM

First, click just the Reply box.
Then, click the little 'switch' icon in the upper-left of the Editor control panel.
Then, go click on the quote button of the post you want to quote.
Quote will appear in a .txt type format & showing BB code. You should then be able to flip the switch back and use the editing tools.



Yes, That's exactly what I needed! Thanks, Turtle.
 

We are currently using the default skin. In the next few months we will be exploring options for a unique custom skin.


If by 'skin' you mean the color and look of the thing, it's not what I'm concerned with.
 

What browser are you using. I am able to copy and paste into the editor.


Good point. Maybe IE won't let the webpage access to my clipboard or something. I'll take a look at the options.
 
And actually, now that I found the 'switch', I have to say I like the post editor very much. :applause:


  • Turtle and Gregb like this